Newsletter

Înscrieți-vă la newsletterul primăriei și veți fi la curent cu ultimele informații.

ok

Chestionare

Cum vi se pare noul site?

Foate bun

Bun

Necesită îmbunătățiri

Prost

Foarte prost

Votează

Comunicat de presă

2018-08-06 11:18:59

 

              În decursul ultimilor ani, în urma preluării Preşedenţiei Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului, România a depus eforturi semnificative în ceea ce priveşte asumarea trecutului, condamnarea negării Holocaustului şi a antisemitismului.

              La 25 mai 2017, Guvernul României a adoptat un Memorandum prin care îşi asumă, la nivel naţional, consolidarea politicii de eliminare a oricăror forme şi manifestări discriminatorii, extremiste, antisemite. Acesta este urmat de depunerea în Parlamentul României a propunerii legislative privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului, care ulterior a fost votată în bloc, de toate partidele politice şi promulgată de preşedintele Klaus Iohannis.

              Pe plan local, în municipiul Sighetu Marmaţiei,  s-au continuat demersurile în vederea prezervării memoriei victimelor Holocaustului, reabilitarea şi punerea în valoare a monumentelor cu încărcătură istorică printre care şi Casa memorială Elie Wiesel.

              În calitate de reprezentant al comunităţii sighetene îmi exprim regretul şi condamn ferm orice gest cu tentă antisemită. Consider că vandalizarea Casei memoriale Elie Wiesel este un atac nu doar la memoria acestuia, ci a tuturor victimelor Holocaustului. Aşa cum ne-am angajat să nu uităm niciodată coşmarul Holocaustului, trebuie să fim vigilenţi în prevenirea atacurilor viitoare împotriva tuturor minorităţilor culturale şi religioase. Cu toţii avem datoria de a aduce un omagiu victimelor intoleranţei şi de a ne asigura că astfel de episoade să nu se mai repete niciodată.

              În faţa unor astfel de manifestări antisemite, apropierea de tineri  şi educaţia lor în spiritul toleranţei este cea mai bună reacţie pe care o putem oferi. pentru că doar prin cunoaşterea trecutului şi înţelegerea valorii demnităţii umane, putem să oferim generaţiilor viitoare un model de comportament şi un imbold pentru a lua atitudine în faţa oricărui act de discriminare.       

 

                                                                   Horia Scubli,

                                             Primarul municipiului Sighetu Marmaţiei

 

 

 

Înapoi


SIPOCA 35
weather
° C
Sighetu Marmației
03:07
21 July 2019

Curs valutar
12.07.2017

Monedă
curs
evolutie
EUR EUR
4.5680
-0.0004
USD USD
4.0093
-0.0014
GBP GBP
5.1744
0.0129
HUF HUF
1.4823
-0.0010
UAH UAH
0.1537
-0.0001

Statistici

Vizite totale: 1738

Vizite zi: 14